AGENȚIA DE TURISM RZV TOUR
Täsch – satul idilic de la porţile Zermatt

Situat la porţile staţiunii Zermatt, satul idilic Täsch, cu cei 1300 de locuitori ai săi este la o altitudine de 1449 de metri. Pentru călătorii care se îndreaptă spre Zermatt acesta este capătul liniei, deoarece zona fără mașini începe chiar la Täsch. Atmosfera liniștită din Täsch este minunată pentru o vacanță relaxată și odihnitoare. Casele tradiționale din Valais, biserica satului și o moară veche împodobesc peisajul satului și creează farmecul foarte personal al Täsch. Pe lângă schi și snowboarding Täsch este şi un punct de plecare ideal pentru plimbări de iarnă, drumeții cu rachete de zăpadă, dar și pentru schi fond. Cei care doresc o schimbare de ritm au posibilitatea de a face o excursie la Zermatt. Datorită proximității imediate a Täsch față de orașul climateric de clasă mondială Zermatt este ușor să vă cufundați în viața vibrantă a orașului, cu diverse opțiuni de divertisment.

Vechea moară și brutăria din Täsch sunt două clădiri vechi din lemn care atrag imediat atenția. Dar ele nu sunt doar frumoase la vedere, ci merită și o vizită. Pentru că spre sfârșitul fiecărui an, producția este reluată, iar vizitatorii pot urmări arta tradițională a coacerii. În plus, numeroase trasee din zonă sunt potrivite pentru drumeții variate cu rachete de zăpadă și de iarnă. Există ceva pentru fiecare nivel: de la trasee ușoare, care sunt potrivite în special pentru familii, până la trasee provocatoare pentru drumeții avansați. Un secret foarte popular printre localnici este derdeluşul din Täsch. Cu o lungime de 450 m, urcarea este dificilă la început, dar în vârful Eggstadel veți fi răsplătiți cu o priveliște uluitoare asupra Matterhornului. Încununarea glorioasă este o plimbare palpitantă cu sania în vale. Pentru o atmosferă mai petrecăreață, merită să faceți o excursie la Zermatt, la aproximativ 5 km distanță. O oprire pentru băuturi răcoritoare este posibilă direct pe pârtie, iar cea mai bună atmosferă après-ski poate fi găsită aici, de exemplu, la Hennu Stall și la Champagne Bar. De asemenea, pe Bahnhofsstraße din Zermatt există numeroase baruri après-ski cu muzică live.

Skipass-ul "Zermatt - Täsch" le oferă schiorilor și snowboarderilor acces la 200 km de pârtii perfect pregătite și la 32 de instalaţii pe cablu moderne. Accentul este pus pe impunătorul Matterhorn, care este punctul de reper al regiunii, la aproape 4500 m deasupra nivelului mării. Datorită altitudinii sale, domeniul schiabil glaciar Zermatt-Matterhorn este considerată deosebit de sigur din punct de vedere al zăpezii - pe tot parcursul anului. Pasionații de sporturi de iarnă vor găsi aici pârtii versatile, cu diferite grade de dificultate, dintre care cea mai lungă are chiar 25 km. În plus, aici se află cea mai înaltă telecabină 3S din lume și cea mai înaltă stație montană din Europa. Un bonus special cu skipass-ul "Zermatt - Täsch": călătoria cu trenul-shuttle între Täsch și Zermatt este inclusă în skipass! Extinderea la skipass-ul "International" adaugă domeniul schiabil italian Breuil-Cervinia domeniului schiabil Zermatt. O aventură extraordinară îi așteaptă pe schiori și snowboarderi aici, printre altele, pe traseul transnațional "Matterhorn Ski Safari": 12500 m pot fi parcurși pe traseul de safari "Gold", iar 10500 m pe traseul de safari "Silver". De pe toate vârfurile, schiorii au o priveliște minunată asupra Matterhorn și nu schiază niciodată de două ori pe aceeași pârtie.

Schiorii pasionați de schi fond se pot bucura în arealul dintre Täsch și Randa de 15 km de pârtii de schi fond care trec prin peisajul de iarnă acoperit de zăpadă. În jurul Täsch, terenul este mai degrabă plat și prin urmare, potrivit atât pentru începători, cât și pentru schiorii avansați. Cei care caută trasee mai dificile din punct de vedere tehnic le vor găsi în direcția Randa. Terenul accidentat este ideal pentru patinaj, precum și pentru stilul clasic.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Hotel City, Zermatt, Elvetia

Verifica tarife si disponibilitate